Dags att bryta tystnaden

Jag slutade kolla på förnedringen i förrgår vid 5 eller 6-0.
Då stängde jag av TV-apparaten hemma och gick med uppgivenheten hängande över mig till min Stine.
Ska man skratta eller gråta? Jag valde att skratta, då. Nu gråter jag.
Då kände jag det komiska i att allt gick uniteds väg och inget gick Romas. Italienarna som innan matchen bara hade släppt in fem mål i champions leage släppte in hela sju i en och samma match, kan man göra annat än att skratta åt det hela?

Nu gråter jag. Nu börjar den tuffa perioden, tiden då man kommer bli tråkad till tusen av allt och alla.
För at låta bli att ödsla all min kroppsvätska på just tårar kommer jag besvara allt som har med matchen att göra med att De Rossi gjorde det klart snyggast målet. Ett mål som får mig att minnas tillbaka till OS i Aten och JO Waldners titta-bort-poäng... Jag har sett målet i efterhand och sett det om och om igen.

Totti uttryckte allt som vi kände så kort och koncist. "Det är den sorgligaste kvällen i min karriär".
Ingenting stämde. Ingenting. Tillställningens behållning var helt klart de tappra fyra tusen Roma fans som trots det stora misslyckandet sjöng "Roma, Roma, Roma". De Rossi skämdes för förnedringen och skämdes ännu mer för supportrarnas fortsatta stöd och kärlek. Totti bad om ursäkt till alla fans och önskade att han kunnat återbetala de tillresta på bättre sätt. Det är bara att hoppas att den återbetalningen kommer ske resten av säsongen. Jag skulle helst av allt se att lazio besegras och förnedras på samma sätt som Catania för ett halvår sen. Il Capitano, vad säger du? Är det en deal?
image19

Hur som helst. Som Roma-supporter är det bara att strunta i den här trista sista matchen och se till helheten i den här cupframgången. Lazio presidenten Claudio Lotito har sagt i en intervju att hans klubb inte ens kan mäta sig med lokalkonkurrenten. "Hur kan vi ens tänka tanken på att mäta oss med Roma som är ett av Europas topp åtta lag?" säger han och fortsätter "vi har inte kapacitet till det". Vägen fram till kvartsfinalen har varit fantastisk. Att komma så långt är historia. Tänker man tillbaka på var vi befann oss för två år sedan blir bedriften ännu större. Serie A kontraktet säkrades i sista omgången med uddamålsseger...
Jag är nöjd med mitt Roma och säsongen så långt. Behåller vi andra platsen är det här en säsong att minnas. Faktiskt. FORZA!


På frågan om Spalletti kunde ha ändrat något för att få en annan match utgång:
"Kunde jag ha ändrat på något? Jag hade stannat hemma"

Claudio Lotito, Totti och revanschsugna töntar

Det glädjer mig enorm att Lazios president Claudio Lotito prisar Roma och säger att hans egen klubb inte ens kan utmana Lupi:

"Lazio president Lotito: We're not in Roma class
tribalfooball.com - April 09, 2007

Lazio president Claudio Lotito insists they're not at the level of city rivals Roma, despite their excellent Serie A campaign.

"We do not have to compete with them," said Lotito. "How can we think about competing with Roma, which is among the best eight teams in Europe and seven points clear of us?

"It's not within our capacity."

Det som oroar mig inför kvällens drabbning är Totti, kaptenen, ledaren, stjärnan som får motståndarna att darra. Kan Totti spela ikväll så kommer alla man utd. spelare vara livrädda för Totti. Scholes blev utvisad i förra matchen i en duell just mot Totti. Ett skönt avbräck för de illröda. Men det känns på många sätt som om Totti kommer att få en avgörande roll, oavsett om han spelar eller inte. Spelar han inte mister Roma en ledare och stjärnspelare, medan Manchesters försvar kan slappna av mer. Domaren kommer de desutom få med sig allt lättare med en okänd Vucinic på topp istället för den kända fixstjärnan....

Jaja, spekulationer och åter spekulationer... Jag tror på Roma avancemang, vet inte hur men att det blir avencemang är jag rätt så säker på. Det lilla jag lyckades se av första mötet var underbar fotboll från mina favoriter.

Det jag nästan  är mest oroad och irriterad över är alla de revanschsugna töntar som vill spöa på Roma supportrar efter stridera i Rom. Är det något jag vuxit ifrån är det huliganism, så jävla larvigt.


DAJE ROMA!


Allt talar för mitt kära Lupi

205684-18

Det är bara att hålla med Mancini. Fortsatt underskattning kommer straffa sig ännu en gång.
Det enda som är större än Roma, Stine, får mig att avstå matchen imorgon. Jag åker till Danmark istället. Min älskling har kommit hem från Indien där hon varit i en och en halv månad. That's way det är ett rätt lätt val att åka till Danmark istället för att inbilla sig att man är på plats i Rom.

Men jag är mindre nervös än vad jag var mot Lyon, även om jag alltid tyckt att Lyon blivit överskattade i medierna...
Man Utd. har alltid haft svårt mot italienska sättet att spela fotboll, det har egentligen alla engelska lag om man tar en titt i backspegeln. Visst, undantag som Liverpools makalösa vändning mot Milan finns..men generellt så är italienska lag lite av ett spöke för de brittiska lagen. Det är precis det späket som kommer sätta tänderna i Manchester imorgon kväll. Dessutom när de har spelare borta...Neville, Vidic, Silvestre skadade och Park som inte ens kom med i truppen! Det enda som skulle kunna oroa lika mycket i Romalägret, som skadeläget oroar i Manchester, är antalet varnade spelare som med otur kan sluta i  x antalet  avstängningar i returen...

Men tar Roma med lagets första halvlek från matchen mot Milan som ändå kan sägas vara av samma dignitet som Man. Utd så kommer det här gå vägen! Roma går vidare och allt talar för dem när domaren visslar igång matchen.
Utgångsläget är precis detsamma som mot Lyon, därför är 0-0 redan en bra bit på vägen. Matchserien mot the devils vinns på Old Trafford där hemmalaget är tvingade att få spelet att stämma. Ett klassiskt sätt för italienska klubbar att knipa fortsatta framgångar i cupspelen!

FORZA ROMA! DAJE ROMA DAJE!

Svinet Goebbels och mediemogulen Berlusconi

Känns olustigt att citera ett sådant svin som Goebbels för att styrka min egen sak. Jag sitter och skriver på min hemtenta om medier, kommunikation och offenlighet.
"Den som är herre över pressen behärskar allmänna opinionen. Den som behärskar allmänna opinionen, den har rätt. Den som har rätt kommer i besittning av makten."
och svinet fortsätter sin tillsynes vakna iaktagelse med betydande konsekvens:
"Pressen formar den allmänna opinionen och har därför en livsviktig funktion i den moderna staten. Ingen stat, kan därför avstå från pressen eller från att åtminstone kontrollera den."

Mediemogulen Berlusconi gjorde precis så för att komma till maktens fin rum, använde sig av medierna han själv ägde för att propagera för sin sak.

Money money money, it's so funny...

RSS 2.0