Brev till tittarombudsmannen på TV4

"Vad är det frågan om? Som så många andra kan jag inte låta bli att uppröras av TV4s ouppfyllda åtagande gentemot en stor tittarskara som lovats Serie A fotboll.
I onsdagskväll, den 26/9, var det två toppmöten i italiensk och europeisk fotboll som ratades för att visa allsvenskhockey mellan två klubbar som inte haft med kvalserien upp till elitserien att göra tidigare år. Alltså en match som av många anledningar också då är ointressant. Jag är väldigt angelägen om att mindre breda program ska få existera, men med vanligt förnuft så låter man inte sådana tittarintressen krocka. Det är trots allt inte så ofta det är italiensk fotboll mitt i veckan.
Läste någonstans att en representant för Tv4 ansåg att företaget hade en plikt gentemot svensk hockey. Pytsan! Det finns inga som helst åtagande Tv4 har gjort gentemot svensk hockey, och gör det mot all förmodan det skulle jag hemskt gärna vilja ta en närmare titt på dessa.
På den svenska supporterportalen www.svenskafans.com går det att läsa att uppdelningen mellan Canal + och TV4 har gjort att tillgången till Serie A har ökat. Något som jag instämmer i och är väldigt tacksam över. Vidare går att läsa att det är genom dessa sändningar som vi "italienvänner" andas och får syre. Det är så gott som omöjligt att resa ner till Italien titt som tätt. Att få möjligheten att resa ner en gång till stöveln ses som en otrolig förmån och bonus för många.
Jag kräver en förklaring på detta ställningstagande som gjorts av TV4. Finns det en rimlig förklaring till att en allsvensk hockeymatch, en i mängden, går före två toppmöten där alla lag har med guldstriden att göra?"

To be continued....för svar ska jag fan ha!
http://tv4.se/omtv4/420218.html är adressen om du också vill klaga på den horribla prioriteringen hos TV4.

Hellre en helvetesmånad än en match mot Ukrainas storhet

Även om det är match ikväll så är jag faktiskt inte intresserad av den. Visst, det ska bli kul att se ännu en Roma seger, men det är ändå djävulsmånaden jag tänker på. Det kanske är lite farligt att vara så bombsäker på en seger, jobbet måste ju göras. Jag är så övertygad om att giallorossi kommer leverera ännu en seger, att Spalletti och konkurrensen leder till att det kommer bli en fin afton. Så säker är jag. Jag ser hellre fram emot en seger mot Juventus. Läste att Camoransei är borta, likaså Nocerino. Ett Juventus utan Camoranesi och ett spel som än inte klaffat särskilt bra (visst premiären..men sen då?) Jag ser fram emot Juventus, Fiorentina, Inter, Milan och lazio. Kan man avsluta en underbar framgångsmånad på bättre sätt än att vinna mot bondelaget?

Fråga Totti!

Har hittat ett youtubeklipp på hans första derby, han är elva år och är den ljushårigakillen med nr 4 på ryggen.
Lazio slogs med 2-0.

http://www.youtube.com/watch?v=Pt-veT2SvwU

Revansch utkrävd på West Ham!

Det senaste inlägget kryddas lite extra med detta då jag fått upp ögonen för Romas januari värvning!
Eidur Gudjohnsen, FC Barcelona.
Den perfekta spelartypen för Lupi.
Skulle nu något hända Totti behövs en riktigt bra back-up plan som även den kan hålla hela vägen till Scudetton. Gudjohnsen är en målskytt som även spelat som mittfältare i ett stjärntungt Chelsea. En isländsk spelare som inte bara pga sin nationalitet utan också pga sin skolning i Chelsea under många år är en spelare att räkna med. En spelare som kämpar i 90 minuter plus stopptid. En slitvarg med målkänsla. Något jag faktiskt med egna ögon sett. 2002-11-09, Chelsea - Birmingham, 3 - 0, närmare bestämt.

Att Barca vill sälja gör gör säkert saken ännu bättre då det inte kommer bli ett upptrissat pris.
Det är dock inte bara jag som blir glad över nyheten att Gudjohnsen är på väg bort från Barcelona, West Hams Egger Magnussen försökte locka tillbaka Eidur till London under sommaren men fick ett nej. Det är här revanschen på West Ham ska tas ut. West Ham som lyckades slå oss Roma fans på fingrarna och vinna hemma med 2-1. Nu är det dags att slå tillbaka. Nu är det dags att charma Eidur och hans blonda familj så att de vill till den eviga staden. Att Guily har spelat med honom och känner honom gör inte saken sämre. Jag vill och jag hoppas på att Spalletti, Totti och Sensi hör bön.

Ett annat alternativ är Elmander, som Gudjohnsen är en slitvarg med målkänsla som arbetar under 90 minuter plus stopptid. Men jag tror ändå Gudjohnsen är ett bättre val på många sett. Erfarenhet och det faktum att han har bevisat sitt sinne för att levera mål trots tid på bänken talar mer för Eidur.

Andra roliga små nyheter, men först den tråkiga:

Milanos invånare är ett pack. Inte bara visade dem det när jag och Stine var där, under Italien - Frankrike busvisslade publiken så mycket att den franska nationalsången knappt hördes. Pinsamt. Men jag blir allt annat än överraskad. Milanolagen är också ena jävla pack så det är inte annat än en stor bekräftelse för min avsky mot norra Italiens huvudstad.

Det allra roligaste är väl naturligtivs att Lazio inte kunde värva Daniel Majstorovic då hans namnteckning kom in två minuter (!) försent till det italienska förbundet för att värvningen skulle kunna ha varit ett faktum.

Den näst roligaste nyheten är Cannavaros smygande kärlek för Giallorossi. Det var nämligen han som övertygade Cicinho att gå till Roma. Även Emerson och Cassano hade pratat väl om Roma, men Cannavaro övertygade brassen om att en flytt till Rom skulle vara en enkel flytt. "Även om det inte är en promenad i parken" som Cicinho själv sa.

Tredje roligaste och mest respektingivande nyheten rör Taddei. Han har
italienskt pass sen han kom till Roma men skulle inte kunna tänka sig att spela för Italien.
"Landslagsfotboll är inget man tar lätt på och det är en fråga om respekt. Det skulle inte kännas rätt för mig att ha på mig ett annat lags tröja. Det skulle inte vara schysst för mig att ta en plats för någon som verkligen är helt italiensk. " säger han. Taddei väntar hellre på att Dunga ringer en vacker dag och vill ha med Brasiliens svar på vikingen.

Fjärde roligaste nyheten är om Milan spelarna Ronaldo och Gilardino. Ronaldo är misstänkt dopad, kanske inte något allvarligt när det handlar om att han använd sig av en metod för att bearbeta sin skada, en metod som är dopingklassad i Italien. Gilardino spelar fijol. Punkt slut. I´ve already said enough...


DAJE ROMA, DAJE!!!!!!

Inte en till Vucinic, snälla!

Vucinic har jag aldrig förstått mig på, eller rättare sagt vad han gör i Roma. Nu har han fått spela båda inledande matcherna i Serie A och kanske kan detta vara lyftet för honom. Problemet är dock att han inte har en tillstymelse till samma standard som Totti står för, och visst det kanske är för mycket begärt det med men Roma behöver en riktigt bra back-up spelare som kan ta Tottis plats in case of an emergency. Ett skräcksenarie för både Roma och Totti är väl om han skulle fortsätta vara lika skadebenägen som han var förra säsongen och bli borta ett halvår. Vucinic är inte rätt man att då ta på sig rollen som matchvinnare och målskytt. Att göra mål för Lecce är väl bra där dessutom inte uppbackningen från lvriga laget är så magnefik som den är i Roma, men det är ändå skillnad på målgörande i klubbarna. Pressen/förväntningar, stormatcher mm. blir för mycket för Vucinic som jag tycker inte alls tog chansen när han väl fick den förra året. Nej, jag har inte glömt bort hans seger mål mot Man Utd. hemma...men var höll han hus annars?! Vad händer när Mancini kommer tillbaka in i start elvan?


Igår läste jag att Roma ska försöka göra klart med den albanske 30-åringen Bogdani. Albanen är påtänkt målspruta i Livorno efter Lucarellis flytt till Shaktar Donetsk. Han valde att skriva kontrakt med Livorno istället för Roma nu i sommar, men Spalletti han ännu inte gett upp hoppet om honom och vill nu ha honom i januarifönstret. SNÄLLA SÖTA SKALLIGA SPALLETTI, ge fan i att ens tänka tanken på Bogdani! Snälla! En 30-årig spelare som spelat i småklubbar hela sitt liv... Vad är det att satsa på? Har han ngon framtid, nej -ialla fall inte som fotbollsspelare. Kom inte indragandes på en så gott som skrynklig gubbe som har samma egenskaper som Vucinic, gör bra ifrån sig i småklubbar. Nej, tänk stort. Villarreal lyckades knyta sig an Guiseppe Rossi från Man Utd. billigt. Scouta stort runt om i europa. Det är vad Roma behöver om en målspruta är det som ska stärka laget.

Sommarfönstret vittnade om ett Roma som hade börjat tänka stort efter den fenomenala säsongen de la bakom sig. Ett lag som på allvar skulle bli en toppklubb att räkna med, både i Italien och Europa. Denna satsning kommer av sig då medelmåttor som Bogdani är på väg.

Besvikelsen vore enorm...

image27
Till och med Totti ser ut att vilja dra av Vucinic tröja. Tänk er vad han skulle vilja göra med en föråldrad medelmåtta, oj oj oj!


RSS 2.0