ADDIO PRESIDENTE

President Sensi var ingen vanlig president som pumpar in lite pengar, vinkar och ler så fort en kamera av något slag är i närheten. Han var inte en president som försökte få ut egen vinning i form av kapital genom Romas framgångar. Han var president länge. Han pumpade in över 100 miljoner € när klubben var påväg att åka ur, han hade alltid personlig kontakt med spelare, ledare och annan personal i klubben. Spelare, i alla åldrar, verksamma nu/då säger alla att han kändes som en extrapappa. Visst kanske man kanske ska ta hyllningar med en nypa salt när det är en så betydelsefull människa som gått bort, men att han tog sig tid för alla är mycket värt också. Det känns som hans vinst genom att vara president var att se ett starkt Roma. Allt det där klassiska med stolthet, lokalpatriotism osv. och det är värt hur mycket som helst.

Supercupfinalen visade prov på hur uppskattad Sensi var. Roma publiken höll upp banderoller och tvåpinsflaggor med tack ord för allt han gjort för klubben. Han var omtyckt, mer behöver man inte säga.

Ännu en tragedi

Romas stomme tycks förföljas av tragedier under försäsongen. Den första tragedin skakade familjen Mexes, när hans dotter sov i familjens bil som blev kapad under pistolhot. Lilla Eva, två år, sov under hela biljakten och återfanns välbehållen. Men en sådan upplevelse sätter sig utan tvivel i huvudet främst på föräldrarna. Den senaste tragedin har slagit mot De Rossis familj. Det är hans frus, Tamara, far som hittats ihjälskjuten utanför Rom. Daniele som varit gift sedan 2005 avstår träning och ägnar sig åt det som faktiskt är så mycket större än fotbollen.

Alla mina tankar till De Rossi och Pisnoli familjerna.

Bojkott

AS Roma eller övrig fotboll kan det knappast skrivas under, frågan är om det går med övriga samhället? Hur som helst är jag väldigt trött på allt negativt prat kring cykelsporten. Ett bra tag har debatten kring cykel och de olympiska spelen handlat om en eventuell uteslutning av sporten p g a alla dopningsavslöjningar som görs inom sporten. OS vill vara de rena och glada sportandans spel där alla tävlar på lika villkor. En sund och bra inställning men att då sparka ut en stor sport där det internationella förbundet jobbar hårt med tester vecka in och vecka ut blir helfel. Alla våran "Gotland" Lövkvist sa i en intervju i SVT härom veckan att han och hans stall testas två gånger i veckan. Stallet och internationella cykelförbundet jobbar alltså hårt för att hålla sporten så ren som möjligt och också för att bevisa att detta bekymmer med oärliga idrottsutövare tas på allvar. Jag är trött på att, utöver Tour De France, enbart få höra negativa nyheter från cykelvärlden i media. Det är så mycket mer. Detta leder till att jag blir dubbelt upprörd då 7 friidrottare på en och samma gång blir avslöjade. Ingen debatt om friidrottens vara eller icke vara i OS lyfts fram. Är detta för IOK och övriga världen ser friidrotten som de olympiska spelens själ eller är det publikintäkter, publikintresse eller något annat som förhindrar att det ens blir en debatt om detta?!

Jag tror inte på en olympisk bojkott mot friidrotten, inte heller mot cyklingen, men jag tycker uppradade dopningsavslöjanden ska hanteras på samma sätt. Oavsett vilka länder de minsstänkta kommer ifrån, vilken sport eller tränare de samarbetar med. En debatt om vad som ska göras för att bestraffa dessa onda krafter måste få nya vindar i seglen. En eventuell bojkott av friidrotten skulle öka pressen på alla inblandade. Såväl utövare som kontrollanter.

Min överkvinna

Jag har totalt missat en av Sveriges bästa bloggar. Hade aldrig hört talas om den och då innehåller den mer eller mindre i varje inlägg en hyllning till Totti, någon annan Romanista eller AS Roma i sin helhet. Malena Johansson är kvinnan i mitt liv. Ett uttryck som jag använder mig av stup i kvarten, så fort jag sett en vacker kvinna. Men utan att se det yttre har Malena tilltalat mig på ett helt nytt sätt. Hon poängterar saker utöver fotbollen som jag tycker är viktiga att inte blunda för. Ett exempel när hon skriver om en intervju med Totti i Gazettan där han talar om övergången från liran till euro. "..krisen är framför ögonen på alla. Övergången från liran till euron sköttes inte bra. Priserna har fördubblats, men inte lönerna.” Inte bara poängteras en ståndpunkt hos en fotbollsspelare som (vad jag tror) inte förväntas ha kunskap och åsikter om något annat utanför planen, utan också ett sämhällsproblem. Både av Malena och Francesco.

Sättet hon skriver på, hennes italienkunskaper får mig att fastna. Min överkvinna är Malena Johansson.
Hon kommer vara som en igel på min näthinna framöver när jag skriver här. Att skriva så intressant som hon gör är mitt mål!

http://junivallen.blogspot.com/ -Read it and get stuck!

RSS 2.0