"Då var jag ung och sprang och jagade de där jävlarna."

"Längst fram i folkmassan bland alla ungdomar satt Arne Jonsson, 83, på sin rollator och skramlade med en nyckelknippa. – Jag minns hur det var på 40-talet, det var ett himla liv kring det här då. Då var jag ung och sprang och jagade de där jävlarna." -corren

Arne, alla våran hjälte sedan i lördags eftermiddag då det var nyckelskrammel, ägg, flaskor och hårda ord mot nsf som tilläts ha "torgmöte" mitt i Linköping. Solen gassade och det var hur varmt som helst, men det gjorde inte det minsta för den gemenskap som växte fram i bland de människor som visade sitt missnöje med nazisternas tycke var enormt. Alla pratade med alla, man tog hand om varandra, gav varandra vatten i hettan och skrek i kör ut de förtappade ur stan.

Alla mina omsorgsfulla tankar till familjen Mexes

Inatt blev Philippe Mexes familj uttsatta för terror under några timmar. Det var när familjen, fru Carla, sonen Enzo, dottern Eva och Phillipe, skulle hem från ett restaurangbesök som två beväpnade män konfronterade Phillipe och kapade hans bil. Det traumatiska var inte själva bilen utan att tvååriga Eva var kvar i bilen sovandes. En frenetisk polisjakt inleddes direkt och efter ett par långa hemska timmar kunde till slut familjen återförenas. Eva var enligt uppgifter oskadd och det är väl också huvudsaken även om denna traumatiska upplevelse lär sitta i ett tag. Alla mina omsorgsfulla tankar går till familjen Mexes.

Skit i mutu, stava Trezeguet med stort T istället!

Roma sägs ha lagt ett skyhelvetesbud på 19 miljoner € på mutu för att fylla luckan och skapa lite spets i truppen efter mancinis flykt. Nu har jag läst (http://www.calciomercato.it/dettaglioNewsCategoria.asp?hdnIdCategoria=2&hdnId=20076&hdnCommenti=1) att juventus kan komma att acceptera bud på trezeguet. Buden ska ligga kring 20-25 miljoner € och göra det möjligt för juventus att köpa in spelare som jan-klas huntelaar. När det ändå snackas spetskompetens och enorma bud så för fan Pradé, punga ut med en miljon € till och få mig att stava trezeguet med stort T! Vucinic kan spela på kanten, det tycker jag han har bevisat. Så kan även Riise om det vill sig illa. Jag håller mina tummar på min fina dagdröm och drömmer mig bort i en målskytt av yttersta rang!

FORZA!

YES, en dopad!

Ibland blir jag helt förkrossad, ibland känner jag mig tom, över alla dopningsavslöjanden i alla sporter. Inte minst cykelsporten som så frenetiskt jobbar med anti-dopningsprogram. Där av alla dessa avslöjanden också.. Men i vissa fall blir jag glad, skadeglad, över dopningsnyheter. När det gäller det patriotiska och vinnarmentalitetens högkvarter usa (ja, med små små bokstäver) så glädjer det mig otroligt när det kommer fram att det finns sprickor i fasaden. Nu senast läste jag om nån simmare vid namn Jessica Hardy hade åkt dit. Damen skulle till OS och plaska, men så blir inte fallet. Ha-ha!

Skadeglädje och usa-förakt gör denna historia en gladnyhet för mig. Nu får jag nämligen de flesta över på min sida. Nu kan vi alla stå och se ner med förakt mot en amerikansk elitmänniska som skulle(!) åka till ett olympiskt spel, som är bland det största av allt i usa, och stå upp för sitt land... Sätt på er era föraktglasögon and let's go!

Filosofie kandidatexamen med huvudområdet journalistik, 180 hp.

Min första fråga. Hur tar man sig snabbast och billigast från Calmare till Rom?! Min andra fråga. Någon som har en lägenhet i Kalmar som ska hyras ut?! Min tredje fråga. Blir jag smålänning nu? Min fjärde och sista fråga. Vad kostar bortabiljett till kalmar ff - IFK GÖTEBORG?!

Dumjävlar!

Nu kan jag inte hålla mig längre. Hade bestämt mig för att låta bli att skriva några rader om FRA-lagen och det borgerliga populist "oj-jag-skulle-ju-ha-stått-på-mig-och-tjänat-mina-väljare-istället-för-partiet-velandet". Men nu står jag inte ut längre. Om nu så många borgerliga riksdagspolitiker tycker illa om den nya "misstänk varenda jävel-lagen" att de gör ett nätverk för att stoppa den samma, är det bara jag eller är det ett faktum att det är lite lustigt att inte mer än någon enstaka röstade emot vad partipiskan ville? Den ytterst överlägsne, översittande och dryge Reinfeldt kommer aldrig kunna vara emot denna lag. Han är dels rädd för folket, men också har han en stlthet som är för stor för att kunna svälja. Skandalerna har varit för många för att denna borgarstropp ska kunna medge ännu ett fel. De andra partiledarna håller Reinfeldt försiktigt men krampaktigt i rockärmen. De vågar inte säga emot den störste av dem alla. Istället slår de kanske ännu hårdare med partipiskan för att rätta alla i sina egna led. För att bevisa för Reinfeldt att "vi har koll på våra så säg vad du vill att vi ska göra nu Fredrik!".

Hyckleri, populism, brist på eftertanke, rädsla för sitt eget folk, ska jag fortsätta?

Avslutar med det bästa blogginlägget av dom alla i ämnet. Från CKRM (cykelklubbenrodamollan.blogspot.com / Cykelklubben Röda Möllan)

"Lagen om ”Låt-oss-skydda-demokratin-genom-att-avskaffa-den, låt-oss-massavlyssna-ALLA!”, fick mig att fundera på om det kan vara så att man på radioavlyssningscentralen på Gotland inte haft ett jota att göra på många år. Och så tänkte jag att för fan, ge dem nått att bita i på riktigt. Därför uppmanar jag alla att i ämnesrutan alltid skriva ”terror”, ”Usama”, ”bomb” eller liknande varje gång ett mejl går iväg … /C"

Maik Franz

Maik Franz, ja hans namn stavar jag faktiskt med stora bokstäver trots att han inte är Romanista. Inte vad jag känner till ialla fall. Men denna tysk, lagkapten för karlsruhe, har i en intervju med det stora fotbollsmagasinet Kicker sagt att han ska skänka 500€ till välgörenhet för varje gult kort han får under kommande säsong. Förra året åkte Franz på inte mindre än 9 gula kort och blev ofta kritiserad för sin hårdförda spelstil. Den del av mig som är tysk sträcker lite extra på sig stolt och förkunnar för omvärlden att tyskar har moral och empati. Titta bara på Mario Gomez (ja, även han stavas med stora bokstäver.) som istället för vanlig militärtjänst valde vapenfritjänst och ett arbete med handikappade. Det är skönt att det är två stora tyska namn som visar vägen...Maik Franz och två andra fotbollsspelare i bakgrunden...

Att få tummen ur

Jag tror att jag har för avsikt att skriva en eller kanske till och med flera rader än så här varje gång jag sätter mig vid en dator med det underbara tillägget, internet. Ni vet, den där flugan som bara kommer att flyga förbi. Jag menar, som världens bästa kommunikationsminister Ines Uusmann (eller en rubriksättare på svenskan), vem vill och har ork att ägna så mycket tid på att sitta och "surfa"? För tid, det tar det. Det ska gudarna veta. Den tiden både har jag och lägger jag på att tomt stirra in i en LG-dataskärm. Jag kollar fort igenom måstena. Alltid i samma tur och ordning. Newsnow-Roma, Gmail och DN. Sedan frågar jag mig själv på vilket humör jag är och dagens tema på flugan internet bestäms. Nu ligger cykelsidor mig varmt om hjärtat. Så eftr DNuppdateringen är det antingen fixedgeargallery.com eller fixedgear.se som gäller.

Men ändå så sällan hittar jag något att kasta lasso om och anamma. Skriva ett par rader om. Näe, mysteriet kräver en ensamstående grå och bitter Frost eller möjligtvis en akademisk Morse, för jag får fan inte någon rätsida på det hela...
En brottsutredning bör tillsättas. Jag lovar att inta rollen som Frost, för jag är nog mer bitter och grå än akademisk, och tänka igenom varför jag har ett så tråkigt och smalt liv att jag inte kan förmå mig själv att skriva några rader här titt som tätt...

KÖPES: ORANGE CRESCENT VÄRLDSMÄSTARCYKELN

KÖPES: CRESCENT VÄRLDSMÄSTARCYKELN (RACER)
Jag är ute efter en gammal sliten orange crescent världsmästarcykel, en racer.
Inget fastsvetsatlås tack! Jag betalar upp till 800:- för den om den ser bra ut!

CHECKLIST:
*ORANGE
*CRESCENT
*INGET FASTSVETSAT LÅS

HAR DU ELLER NÅGON DU KÄNNER EN SÅDAN SOM STÅR OCH SKRÄPAR?
MAILA på axelxedge@gmail.com
Snabba affärer, snabba pengar!


eller

mancini med litet m....

Så blev det äntligen klart. mancini stavas numera med ett litet m. Såpan mancini är slut. Ialla fall i den utsträckning att jag inte kommer bry mig det minsta om den mannen i framtiden. Han gjorde mycket fint i Roma, men efter allt detta jävla trassel han varit orsak till sedan han kom på att han var en golddigger är han inte det minsta bättre än chivu... Jag önskar honom all olycka i inter-merda och hoppas både han och inter åker ur. Bitter? Nej, förbannad på avsaknaden av inställning och hjärta...

Men fina pengar blev det, 10,3 miljoner £ har jag läst...och ingen spelare i utbyte. Skönt.

Som sagt, jag önskar honom all olycka i inter-merda och hoppas både han och inter åker ur...

Grande Totti

poulsen är på väg till juventus. När det kom ut att en sådan affär var på gång började fansen att föra högljuda demonsrationer för att stoppa en sådan affär. Totti som blev avstängd i EM 2004 efter en spottloska på poulsen var anledningen. Inte nog med due-due, det är poulsen som är påväg till Italien. Så stor är Totti. T om hos juventus-fansen.

Totti har precis börjat träna med boll, skönt som fan.


Ge oss de pengarna vi vill ha för (M)mancini så han kan dra åt helvete... Inga spelare, bara pengar. Jag vill ha roman pavlyuchenko... http://www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=769219

RSS 2.0