Allez Vinokourov!

När det enda i fotbollsväg är en cirkus á la Chivu och Pablo återvänder till Ipswich är så gott som all fokus på Tour De France. Med min förkärlek till både McEwen och Lotto började hela touren bra med en makalös seger för McEwen på andra etappen. Efter en vurpa med endast 20km till mål jagades huvudfältet ikapp och bara några hundra meter före mål var han med i striden. McEwen utklassade alla andra och vann stilartat. Men sedan dess har nog vurpan gjort honom påmind om smärta när det är dags att växla upp o trampa så mjölksyran sprutar ut ur öronen...

Hade lika svårt som alla andra att hitta någon riktig slutsegrare. Håller dock alla mina tummar för kazacken Vinokourov som tidigare år alltid varit att räkna med, kanske inte ända in på mållinjen men ett hot har han alltid varit gentemot Armstrong, Basso, Landis mfl. Anledningen till att jag håller tummarna är hans olyckliga vurpa i 60km/h på 5.e etappen. 30 stygn, bandage över båda knäna, armarna och händerna. Jag hoppas innerligen att alla sårskorpor samarbetar med Vinokourov så att han fullföljer. Just nu är han på 81:a plats 2.10 efter Cancellara. Cancellara som även han har imponerat. Speciellt efter sin spurtvinst, redan iklädd den gula ledartröjan.

p.s.
Welcome home Pablo mate!
d.s.

Många tårar...

Svennis blev tillslut presenterad av Manchester City som ny manager. Vilket i sig är väldigt kul, en nu utmaning för Svennis. Klarar han av detta är han en av de allra största. Det som besvärar mig är dock att Roland Andersson inte följde med och blev assisterande. Svensk fotboll är därigenom död. En plågsam avslutning på svensk fotboll är därmed till ända. Lagerbäck inledde det hela genom att fortsätta i landslaget efter at den store söderberg lämnade uppdraget. Till sin hjälp tog han Roland Andersson. Efter EM-slutspelet nästa sommar avgår Lagerbäck. Enligt tradition är det nu den asisterande som tar över huvudansvaret. Döden är ett faktum. De mest intetsägande ledarpar i hela världen förintar allt vad fotboll ska vara, och är. Svensk fotboll behöver en stor ledare!

När SvFF, Lagrell i spetsen, inte tog chansen och övertyga Svennis om att ta över det svenska landslaget var det lika med självmord. Det enda lilla hopp som fanns kvar var att Svennis i Man C. skulle ta med sig Andersson, vilket skulle leda till en helt ny ledarstab efter EM. Ett nytt kapitel i svensk fotboll. Någon med framtidstro och framtidshopp. Någon som vågar spela in nya spelare, unga spelare. Motsatsen, Lagerbäck/Andersson tar ut Nannskog 33 år för landslagsspel. Marcus Berg, Marcus Pode, Joakim Sjöhage -det är knappast så att det inte finns unga spelare som möjligtvis kan nå landslagsnivå. Det är här landslaget har ett stort ansvar gentemot hela Sveriges fotbollsklubbar och fans. De måste våga spela in unga spelare som håller allsvenskklass. När ska dessa spelare annars kunna ta nästa steg i deras utveckling? Spelare som Alexandersson, Anders Svensson och Daniel Andersson tas ut i trupper för jämnan. Var är de unga?

Lagerbäck, Andersson och genom dessa herrar tillslut också mannen som backar upp dem, Lagrell, tar död på svensk fotboll. Jag fäller många många många tårar.

image22

Kluvna tankar -om det mesta

Ständigt denna längtan efter bekräftande affärer. Silly season.
Chivu till Barcelona eller till Real Madrid. Chivu mot pengar? Chivu mot Zambrotta? Chivu mot Guily? Chivu mot Cannavaro? Chivu mot Cicinhio? Chivu mot Cassano?

Bara några exempel på vad tankarna flyger kring nu i den gråa regniga vardagen...
Sen hoppet, som aldrig över ger mig.. Chippen köps eller lånas en säsong till?
Gjorde ju en så stark vår i laget att han borde spelat till sig ett kontrakt, dessutom när det finns en klasul i lånet som inte saken sämre. Wilhelmsson skulle kunna köpas loss för några ynka euro när lånet gick ut.

Men(!) hur blir det nu då när Esposito från Cagliari har tillslutit. Kluvna tankar. Esposito är en riktigt bra spelare, men okunskapen om honom gör nog ändå att jag lutar mer mot en snabb "blond viking med stor kuk" (som Curva Sud sjöng om svensken..ovanligt med ramsor om folk som inte är Romanistas eller födda i Rom by the way!). Hade inte höga tankar om honom innan han kom till Rom, men hans målmedvetenhet och defensiva insatser är värda att prisa! Även om Cassetti klagade på att svensken inte lärt sig italienska efter någon månad och att det var därför laget speade lika mot Chievo...

Juan måste jag ju säga något om också! VÄLKOMMEN! En förstärkning till ett bra försvar. Har haft lite svårt för Chivu och sett honom som lite ojämn, med brytningar somresulterar i straffsparkar i slutminuter mm. varvat med exakthet och säkerhet utöver det vanliga. Juan har jag naturligtvis inte sett lika mycket men det jag sett har enbart varit positivt. Jag är väldigt glad över värvningen!

För att inte avsluta allt för positivt måste jag också nämna att jag inte förstår att Vucinic får stanna. Visst, han har verkligen besvisat att han kan göra mål...i Lecce...att han med bättre spelare inte tagit chansen när Totti varit borta är bevis nog för mig. Han platsar inte i Roma! Men men, nu är han i truppen och det är väl bara för juggen att bevisa att han har där att göra! FORZA!

p.s.
Underbara Darren Bent har skrivit på för Tottenham. Vakra pengar till Ipswich!!!!!!
UP THE TOWN! 


RSS 2.0