Skillnad på skit och pannkaka

Idag går abbiati ut i Gazzettans extratidning och pratar öppet och varmhjärtat om sin förkärlek till fascismen. fascismens värdegrunder med synen på lag och rätt, katolicismens värdegrunder och sist men absolut inte minst, patriotismen. Allt detta gjorde att abbiati i senaste valet röstade på det högerextrema la destra. Partiet som har kopplingar till de facistoida partierna som kom fram efter andra världskriget, efter förbudet mot fascismen i Italien. abbiati lugnar oss alla med att han inte är rasist, vilket hade varit helt förkastligt... Jag blir så trött på det Italien jag inte vill se. Det facistiska Italien, det som funnits sen 20-talet med mussolini. Tryggheten i en starkledare är blind. Jag hade verkligen hoppats på att inga föredömmen, som fotbollsspelare faktiskt är eller ska vara, efter di canio skulle ha eller uttrycka dessa värderingar. Men vad hade man förväntat sig? Men nu när han ju inte är rasist och inte, enligt sig själv, har någonting  att skämmas över så får vi väl ha överseende med hans ideologiska värden.

En annan frispråkig milanspelare är seedorf. Han är till skillnad mot abbiati trots sina ord värd mycket respekt. clarence sa i ett radioprogram igår att han tyckte Roma hade gjort skitvärvningar. Ingen lyckad värvning och att sälja mancini som var så viktig var ett stort avbräck och ett dåligt beslut. Tottis frånvaro gjorde det inte lättare för oss analyserade seedorf vidare. -Roma skulle i alla lägen få en jobbig säsong.

Det tragiska i allt detta är att det är den frispråkige som behandlar sin proffesion som kommer att få mest skit och negativa kommentarer kring sina uttalanden. Sedan, om man ska se lite mer lättsamt på det hela, så är det väldigt roligt att en milanspelare går ut och säger att Roma kommer få det svårt i år, när det har börjat precis lika illa för storlaget i norr....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0