Följa John med Marcus Birro

Jag var minuter ifrån att hävda att Romas uppvisning och vinst(!) var bättre än sex. Men istället blev jag våldtagen av Collinas arvtagare, Rossetti. Att Mexes blir utvisad så fort Inter får en tillstymelse  till chans får mig att följa John efter Marcus Birro. Det var droppen som fick bägaren att rinna över. Tålamodet är slut. Jag kan inte kallas för en dålig förlorare. Roma gjorde allt rätt, Inter med Rossetti i spetsen gjorde allt fel och vips så kunde Inter förhindra ligans första förlust. Jag är apatisk. Det känss som jag sitter ensam i forsterställning i ett hörn, fast att jag i själva verket sitter i soffan med min vapendragare Johan som också sitter i sin vackra giallorossi tröja. Vi sitter där tillsammans, fast vi är så ensamma som man kan bli. Vi är tomma. Dagen efter tror jag fortfarande jag inte har förstått mig på italiensk fotbollsrättvisa. Vad innebär en sådan?

Följa John med Birro. Som jag skrivit har jag inte lagt mig i Inters domarmedgångar under säsongen då jag hävdat att Roma ska göra sitt jobb innan det ens går att samtala om domarflytet. Jag har inte velat framstå som en gnällande dålig förlorare. Det är jag inte heller. Men ändå så är det det enda jag känner mig när jag ska tala om en sådan här match.

Roma glänste, stod upp och spelade ut sitt hela underbara spelregister. Äntligen satt jag och Johan och sa till varandra, äntligen får vi se det Roma vi alltid vill se. Ett Roma som skiter i vilka man möter utan bara kör sitt spel och gör det så vackert så man nästan når trans. 1-0 kommer på Tonettos första inlägg efter ett mycket fint förarbete av Vucinic, Totti avslutar det hela med att resolut slå in bollen med vänsterfoten. Lika resolut tar han sig mot öronen och frågar undrande var interpubliken tog vägen, allt tjo och tjim. Bara det får mig att gotta mig. Matchen fortsätter och Vucinic och Taddei på varsin kant får mig att undra om jag ens vill se Mancini och Guily någon gång under matchen.. Allt stämmer. Perrotta springer som en ivrig kalv på grönbete, men skillnaden är att han hela tiden gör det med huvudet på skaft. Han vet exakt vad han ska göra. Hela Roma vet exakt vad de ska göra. Flera gånger om är mina hjältar nära på att punktera matchen, men bollen smiter hela tiden någon ynka decimeter utanför målet. Roma pressar tillbaka inter och fortsätter spela ut istället för att lägga sig på defensiven och försvara sin ledning. "Anfall är bästa försvar".

Resten skiter jag i att skriva, för jag begriper det inte. Det känns som Moretti har bytt namn från Moggi. Det känns som den jäveln sitter och skickar sms rakt ner till Rossettis plastbricka som han har på överarmen. "Det är dags nu."  lär det har stått skrivet. "Det är dags nu."

All heder till varenda Romanista i hela världen, vi stod alla upp och såg de elva utvalda spela drömfotboll. Vi är de riktiga mästarna. Siamo l'esercito di giustizia e la giustizia vincerà!

Jag avslutar med att citera Marcus Birro och vad han skrev om Rossetti.

"Jag önskar honom så långt bort det går."

FORZA!

Brinn Danmark, brinn!

image31


Danmark skakas ofta av oroligheter. Är det inte, som förra året, ett ungdomshus, en symbol för ungdomarnas existens i samhället, som rivs så är det som nu bränder som härjar landet pga. polisens nya rättighet att visitera personer när och hur det bäst behagar lagens långa arm. Att det visiteras mer efter en sådan lagändring förstår ju vem som helst, att det också visiteras fler ungdomar med utländsk härkomst förvånar väl knappast någon heller. Men det finns en del av det hela som jag inte begriper överhuvudtaget. Politikernas oförmåga att vara en del av folket. Att de beslutar om sådana inskränkningar på unga och redan utsatta grupper utan att se vad konsekvenserna blir. Glappet mellan beslutsfattare och medborgare växer och liksom sprickan och stupet mitt i Mattisborgen delas samhället återigen upp. Ytterst få tar sig från den ena sidan till den andra. Genom bränderna blir det hela uppmärksammat. Hur annars ska de drabbade komma till tals? Ska de be konstapeln om sitt telefonsamtal och ringa drottningen och be henne framföra den visiterades synpunkter till herr Rasmussen nästa gång de träffas månne? Kampen på gatan är det enda rätta. Det är gatorna som är demokratin. Vem som helst ska få kunna gå på dom, utan att bli misstänkliggjord och/eller visiterad. Bränderna blir en extrem yttring med all logik.

Brinn Danmark, brinn!

image30
 

Danmark skakas ofta av oroligheter. Är det inte, som förra året, ett ungdomshus, en symbol för ungdomarnas existens i samhället, som rivs så är det som nu bränder som härjar landet pga. polisens nya rättighet att visitera personer när och hur det bäst behagar lagens långa arm.

Att det visiteras mer efter en sådan lagändring förstår ju vem som helst, att det också visiteras fler ungdomar med utländsk härkomst förvånar väl knappast någon heller. Men det finns en del av det hela som jag inte begriper överhuvudtaget. Politikernas oförmåga att vara en del av folket. Att de beslutar om sådana inskränkningar på unga och redan utsatta grupper utan att se vad konsekvenserna blir. Glappet mellan beslutsfattare och medborgare växer och liksom sprickan och stupet mitt i Mattisborgen delas samhället återigen upp. Ytterst få tar sig från den ena sidan till den andra. Genom bränderna blir det hela uppmärksammat. Hur annars ska de drabbade komma till tals? Ska de be konstapeln om sitt telefonsamtal och ringa drottningen och be henne framföra den visiterades synpunkter till herr Rasmussen nästa gång de träffas månne? Kampen på gatan är det enda rätta. Det är gatorna som är demokratin. Vem som helst ska få kunna gå på dom, utan att bli misstänkliggjord och/eller visiterad. Bränderna blir en extrem yttring med all logik.


Cicinho: Referees Are Making Too Many Mistakes For Inter

"Roma wing-back Cicinho is the latest to have his say on the current refereeing controversy and says that there are too many mistakes being made by officials in games involving Inter. The Nerazzurri are at the centre of the storm after receiving two debatable penalties and an offside goal in three of their last four matches. These decisions have all proved decisive in gaining them crucial Serie A points, and Cicinho, whose Roma team are eight points behind Inter, has had his say on the issue. "I would like to stay out of all the controversies relating to the errors in favour of Inter,? said Cicinho. ?Certainly to make mistakes is only human and therefore the referees may do so. ?However at the moment it seems that too many mistakes are being made.? Roma captain Francesco Totti made his voice heard a couple of days ago, in which he said that Inter were certainly getting a helping hand from officials. "I respect the position expressed by Totti because he knows better than I do the Italian championship. I have only been here for a short amount of time," Cicinho concluded. Alessio Alexis" -goal.com

Jag håller fortsatt tyst när det gäller domarnas roll o inters ledning tills det att Roma gör det de ska. Den enkla anledningen till min tystnad är att jag inte vill uppfattas som någon "bitter tvåa" som skyller ifrån sig andra platsen på en domarkår och ett lag som har ett dyrare manskap. Däremot tycker jag att det nu är en intressant debatt och hänvisar till Cicinhos uttalande...

Finns en väldigt intressant tabell som intaliensk media tagit fram där feldömningar har räknats bort. juventus leder den serien...

It´s all about the captain

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.

Vad ska man säga?

En förhastad dröm om en drömfinal...

Idag lottades semifinalerna i Coppa Italia. Jag har inte lärt mig sedan förra helgens total fiasko mot Siena. Jag tar ut en seger i förskott mot Catania och börjar redan nu drömma och längta efter en drömfinal. En final mot ärkerivalen med stort Ä. med stora siffran 1. Laget som vi inte får förlora mot, hur läget än ser ut... Lazio. Tänk dig. Roma - lazio i en final...

Roma - catania
inter - lazio

Så lottades det hela.
Jag längtar, och hoppas.

FORZA LA GRANDE ROMA!

Mellan hopp och förtvivlan, Roma sämst när det gäller.

Här slängs man mellan hopp och förtvivlan. Och aldrig lär jag mig att Roma är sämst när det gäller.
Ett lojt och ointresserat Roma tog ut segern i förskott och vips så blev det en riktig praktförlust och en förnedring utan dess like. Siena gjorde allt rätt. Det hela kunde ha slutat med ännu större siffror...

Jag är inte lika säker på att det är Serie A vi spelar om längre, men mitt tidigare tips kvarstår.
Det här är årets kalldusch, nu behövs en uppvisning och ett bevis till oss Romanistas att Giallorossi är att räkna med. Det kommer mot Reggina. Var så säker.

Jag tänker inte kommentera någonting kring Inter den närmsta tiden. Varken det gäller straffar eller tråkigt spel.
Jag tänker inte sjunka så lågt. Så länge inte Roma gör sitt jobb spelar det inte någon som helst roll hur övriga lag ter sig i ligan. Därför kan alla Romanistas på svenska fans som gnäller om Inter dra någonting gammalt över sig och disskutera och invänta vad som ska ske med Roma... Det är kärlek till Roma, inte hat mot Inter jag står för.

ROMA E LA LUCE!
SIEMPRE ROMA!

Hög tid att bli seriös igen.

Efter minst ett halv år av tunga dagar med mycket dystra tankar och noll energi till någonting är det dags att ta tag i sitt liv, även den här delen. Fuck you to the past o se framåt. Jag är på gång nu. Roma med. Mitt politiska engagemang är också på g.

En lite uppdatering om synen på Roma:
Inte ett enda spelarköp under januarifönstret tyder på att Spalletti verkligen tror på sin trupp och därför hellre lägger krutet på att förhandla fram nya kontrakt med Mancini och Ferrari. En mycket sund inställning i grund och botten, men frågan är om det inte hade varit bra med en anfallare till? Nu när Totti varit borta väldigt länge (och Vucinic har blivit utbuad av curvan för sin totala oförmåga att göra mål) kan man ju börja fundera om det inte behövs en motorisk målskytt som kan acceptera hierarkin och sitta på bänken så fort Totti är hel och frisk. Afonso Alves ryktades om. Malmöbrasen som först inte fick arbetstillstånd i England lades det ett bud på, men vips så fanns där ändå ett arbetstillstånd och han gick till England och axelryckningen till klubb, Middlesbrough...

Nu kanske det iofs inte är en hel sanning att inte en enda spelare blivit klar då två mycket unga och lovande rumäner värvats, men det är ju en mer långsiktig plan att Sebastian Mladen och Alex Pena är i klubben...

Nu väntar Siena borta idag, sen Reggina innan det är dags för ännu en helvetesperiod i både Serie A och Champions League. Men allt hänger ändå på dessa två, på pappret (se vad som hände mot Livorno borta!) sämre lagen... Visar vi oss starka genom att köra över Siena och då också Reggina utav bara farten sätter vi press på Inter som vi tagit in på i tabellen. Positiva tankar och resultat i samma anda gör att vi kan klara av även denna helvetesperiod på ett rätt bra sätt.
Jag räknar med vinst i 7 av 9 matcher under perioden.
Vi ÄR bättre än Juventus,
Real ska vi åtminstone slå hemma,
Fiorentina hemma är inga problem,
Inter borta...antingen eller. På sistone har vi en väldigt bra trend i Milano, men svårt som bara den..
Parma hemma är nemas problemas,
Real borta betyder nog, med det spel Francos lag presterat iår att vi får inrikta oss på Seria A,
Napoli borta blir nog tuff med en fanatisk hemma publik och ett taggat ljusblått lag men vinst där med,
Milan hemma, Pato är den enda i Milan som är värd att skriva om iår. Värdelösa och därför vinst.
Och så derby dags! Det kommer bli en repris av förra derbyt. Roma står för underhållningen, lazio tar ledningen, Roma förnedrar lazio och vänder mtachen. Det enda hotet tycker jag är Ledesmas tillslag.

Förväntningar och drömmar...Sen ett klipp från PLS-bloggen, internationell solidaritet handlar det om. Vi mot dem.


DAJE ROMA, DAJE!
AVETE MIO CUORE!

RSS 2.0